sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

13.03.2008 TOKO Torstai...

Tänään oli toko treenien vuoro. Tällä kertaa pyysin kouluttajaltamme että voisimme harjoitella enemmän ryhmä liikkeitä, sillä tunnit meillä on vain kaksi kertaa kuukaudessa, ja kaiken muun ajan jokainen treenailee lähestulkoon itsekseen. Ja häiriö tekijöitä ei aina ole saatavilla. Ilokseni hän suostuikin tähän.

Harjoittelimme seuraamista, ohittamista ja kohtaamisia lähellä toisia koiria. Nämä harjoitukset meni Riolta todella loistavasti. Murkku iästään huolimatta poika ei pörissyt kenellekkään, vaan käyttäytyi todella malli kelpoisesti. Lisäksi harjoittelimme kääntymisiä eri suuntiin, ne meni hyvin. Seuraaminen oli taas hieman kenguru bensalla varustettua, mutta kontakti kuitenkin säilyi koko ajan. Sitten harjoittelimme siirtymisiä parilla askeleella eteen, taakse ja molemmille sivuille. Tässä liike sarjassa Rio tahtoo tehdä lähes aina aikamoisen kenguruloikan kun pitää mennä pari askelta johonkin suuntaan, mutta korjaa itsensä aina hyvin pikaisesti sivulle istumaan. Hyvähän se on että osaa tulla pikaisesti ilman käskyä oikealle paikalla sivulle, mutta... Nuo loikat olisi kyllä syytä saada siltä pois. Niiden tekeminen johtuu mielestäni vain siitä että Rio on niin pirun innoissaan kun saa tehdä töitä ja tekee liikkeet aina todella nopeasti ja reagoi minun vartalon liikkeisiin mega super herkästi. Mistä on kyllä mielestäni välillä vähän haittaakin.

Minun on vain opeteltava hyödyntämään tuo Rion herkkyys meidän eduksemme. Ei siinä muu auta kuin olla itse vain paljon tarkempi jokaisen pienemmänkin asian kanssa.

Täyskäännökset sujuivat tänään paljon paremmin kuin pitkään aikaan, ja tuntui jopa siltä että Rio todella tajuaa omaavansa myös takajalat / takapään joita voi käyttää =))

Ryhmä paikalla makuussa Rio oli loistava. Pysyy paikallaan vaikka hornetit lentäisi sen ylä puolellla =)) Rion yksi 101% varma liike. Kouluttaja pomppi ja hyppi koirien edessä, takana, välissä ja heitteli palloa... Rio ei hievahtanutkaan. Todella hienoa!

Lisäksi harjoittelimme vielä toko hyppyä, joka kyllä oli aavistuksen liian matala Riolle. Mutta kouluttajalla ei ole esteeseen enempää lankkuja. Ensimmäinen hyppy meni vähän harakoille, Rio kun oli heti jo hypätessään sitä mieltä että missä se seuraava hyppy on =)) Agility hullu!! Mutta sen jälkeen kun hieman varmistin asiaa huolellisemmin alkoi hyppy sujua taas niinkuin kuuluukin. Onneksi minulla on kotona oma toko este. Sillä voi treenata oikean korkuisia hyppyjä.

Lisäksi innostuin kokeilemaan ensi kertaa Rion kanssa hyppy noutoa. Kaksi ensimmäistä kertaa alku meni loistavasti niinkuin kuuluukin. Eli, koira sivulla, käsky hyppy ja perään käsky nouda. Tuo pätkä sujui ongelmitta. Mutta... Riolle piti kaksi kertaa näyttää kuinka nouto palautetaan hyppäämällä takaisin. Vain pientä viilaamista, ja liike oli valmis!! Ja minä onnesta soikeana =D=D
Hyvin pienellä vaivalla Rio tajusi mistä on kyse, ja hyppy nouto sujui kuin oppi kirjasta, paitsi että tässä vaiheessa este oli siis matala. Mutta halusin tehdä asian hauskaksi ja varmaksi Riolle ennen kuin otan hyppy noutoa oikella korkeudella. Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin.

Ei kommentteja: