perjantai 11. huhtikuuta 2008

10.04.2008 Toko ilta...

Pitkästä aikaa toko kentällä tunnilla taas... Rio oli intoa täynnä, ja treenit meni mukavasti.
Otimme vähän kaikenlaista... Pääpainotus oli kuitenkin siinä että vahvistin Rion takapään käyttöä käännöksissä. Ja opimme uuden keinon siihen, ja sitä kutsutaan "magneetiksi". Idea toimi Rion kanssa tosi kivasti. Idea on että maahan piirretään viiva, 1-2m pitkä. Ohjaaja menee viivan alkuun, ja koira istuu sivulla. Siinä sitten hitaasti sivu suunnassa liikkumalla on tarkoitus saada koira pysymään seuraamalla sivulla. Ja niin että koira käyttää myös takapäätään silloin kun kääntyy. Alussa Rio oli hiukan ihmeissään, mutta nopeasti se oppi mistä on kyse, ja kas!! Löytyihän se takapääkin hommaan mukaan! Ja vieläpä niin kuin kuuluukin, Riolla kun on tapana kääntää takapää aina ulospäin, ja se ei ole hyvä se.

Toinenkin keino kyseiseen asiaan opittiin. Siinä koira on sivulla ja hitaasti peruuttamalla mennäänkin taaksepäin antaen samlla käskyä koiralle, mikä se sitten kenelläkin on...sivulle, peru, taakse jne. Tuokin homma toimi kivasti, joten täytyy katsoa kummman otan käyttöön...

Paikalla makuuta ryhmässä oli myös illan tunnilla, häiriöllä ja ilman. Itse otin Riolle paikalla makuun ensimmäisen kerran niin että menin piiloon. Alussa Rio oli ihmeissään, mutta kiltisti se pysyi paikalla makuu asennossa koko ajan!!

Sitten harjoittelin todella piiiiiiiiiiiiiiitkästä aikaa ruutuun menoa, ja vähän jännitti mitä Rio tekee, muistaako poika mistä on kyse. Turhaan tuli taas hermoiltua =)) Hienosti poika muisti asian, ja paineli menemään kuin vanha tekijä!!

Olo oli kiva tunninjälkeen meillä molemmilla... Eiköhän tämä tästä taas ala palata raiteilleen...

Ei kommentteja: